Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mindannyian gárdisták vagyunk
  2007-08-18 21:36:26, szombat
 
  MINDANNYIAN GÁRDISTÁK VAGYUNK
2007-08-17. 18:00:06

,,Mindannyian amerikaiak vagyunk" - a Le Monde, Franciaország vezető lapja ezzel a szállóigévé vált vezércikk-címmel fejezte ki részvétét a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején.

Ennél jobban nem tudta volna összefoglalni azt a rokonszenvet és együttérzést, amelyet a világ érzett Amerika iránt. Kivételek persze voltak - az Egyesült Államokban is, ahol nem egy vezető baloldali vagy balliberális értelmiségi azt állította, Amerika azt kapta, amit érdemelt.

Sőt, a magyarországi balliberálisok egyik ottani kedvence, Susan Sontag arról írt, hogy a terroristák bátor emberek, mert egy ügyért áldozzák fel életüket.

Egy millió iraki halottal, négy millió menekülttel később az Egyesült Államok iránti rokonszenvet a felmérések szerint világszerte annak ellenkezője váltotta fel. Amikor az Eurobarometer először is utoljára 2003-ban fel merte tenni az unió polgárainak azt a kérdést, hogy véleményük szerint mely országok fenyegetik leginkább a világbékét, a megkérdezettek többsége elsőként Izraelt és az Egyesült Államokat nevezte meg.

A világ közvéleménye pedig - Nagy-Britanniától Törökországig - egyre ellenségesebb Amerikával szemben. Persze a közvéleménnyel ellentétesen vélekednek nem csak a kormányok nagy része, de a média is, ami mutatja: sok minden nagyon nincs rendben a 21. századi demokráciával.

Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő tegnapelőtti, budapesti kijelentése hosszú távra és garantáltan gondoskodik arról, hogy Washington itteni ,,rokonszenvmutatói" tovább essenek. Ami igazán kár, hiszen egy mind inkább veszélyessé váló világban az Egyesült Államoknak szüksége van a népek jóindulatára.

Csak rakétákkal nem lehet szeretetet vásárolni.

A képviselőház külügyi bizottságának elnöke budapesti sajtótájékoztatóján még az eddigieknél is példátlanabb mértékben szólt bele a magyar belpolitikába, amikor magyar pártokat elhatárolódásra szólította fel a törvényesen bejegyzett, fegyvertelen és viperátlan Magyar Gárdától, amelyet a vastag magyar akcentussal angolul beszélő Lantos őrültnek nevezte.

Ezután pedig ,,személyes garanciát" ígért tagjainak - Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint törvénytelen - listázására és arra, hogy soha, egyiküket se engedjék be az Egyesült Államokba. Itt azonnal felmerül a kérdés: vajon miként reagálnának az amerikai pártok, ha egy odalátogató külügyminiszter arra szólítaná fel vezetőiket, hogy határolódjanak el attól a fehér faji felsőbbrendűséget, kérlelhetetlen zsidóellenességet és homofóbiát hirdető Ku Klux Klantól, amelynek ott jelenleg 150 szervezeti egysége és 8 000 tagja van?

Hogy Tom Lantos Magyarország nemzeti szuverenitását ilyen mértékben vegye semmibe, annál csak az szomorúbb, hogy erre a magyar politikai palettán lévő egyetlen pártnak nem volt egyetlen elítélő szava.

Talán már hozzászoktak gyarmati státuszunkhoz. Pedig az ilyen kijelentések elítéléséhez nem kellenek ellensúlynak repülőgépanyahajók. Ha Tom Lantos ugyanezt tette volna a kis Írország bármely felén, nem csak a politikai pártok, de a kormány is a legsúlyosabban elítélte volna az amerikai politikust és az ír nép egyként lépett volna be a proskribálandó gárdába.

Nálunk erre egyebek között azért sem kerül sor, mert a vezető magyar ellenzéki párt 17 év óta szenved a ,,szekérizmus" illúziójában, vagyis gyógyíthatatlanul akar belekapaszkodni olyan szekerekbe, amelyek bakján ülő kocsisok unott ostorcsapásokkal verik le a rácsimpaszkodó kezeket. Tom Lantos - aki egyrészt óvott attól, hogy ,,felnagyítsák" a Magyar Gárda ügyét, másrészt már-már Oszama bin Laden nagyságú veszélyt vizionált köré - Vona Gáborék félszáz taglétszámú Magyar Gárdáját azért nevezte ,,őrültnek", amiért az, mint állította, a NATO-tól akarja megvédeni Magyarországot.

Azt most hagyjuk, hogy ez így nem igaz, de vajon a külügyi bizottság feje merészelné-e ugyanezzel a jelzővel illetni a 38 milliós Lengyelország kormányát, amelynek külügyminisztere vádolta meg Németországot azzal, hogy - mint a kommunista Szabad Nép utódjaként magát nyilvántartó Népszabadság 65. évfolyama 192/1. számában (tegnap) vezércikkben panaszolta - ő az ,,ősellenség", amely meg akarja szerezni uralmát Lengyelország fölött.

Tom Lantos természetesen ezt éppen úgy nem tenné, mint ahogyan a világ minden kőolajkincséért sem merné bírálni az emberi jogok legnagyobb sivatagját, Szaud-Arábiát, vagy az Egyesült Államok másik szövetségesét, Izraelt, amiért az 11 ezer palesztin politikai foglyot tart bezárva vád nélkül, köztük kisgyerekeket. Mint azt megszoktuk, a Magyarországról elszármazott amerikai képviselő Budapesten ,,bulizik". Tények helyett szavakkal igyekszik megtámogatni az antidemokratikus lépéseiben és tehetségtelenségben a térségben páratlan Gyurcsány-kormányt, amely a szemkilövetésen és a szinte nulla gazdasági növekedésen túl az offshore-céges privatizálási stikliken és a szervezett bűnözés és bűnözők tevékeny támogatásán kívül nem sok teljesítményt mondhat magáénak.

Lantos azt igyekszik elhitetni a magyar közvéleménnyel, hogy hála a Gyurcsány-kormány különös hűségének a washingtoni vonalhoz, a magyarok amerikai vízummentessége küszöbön áll és megelőzi a többi posztkommunista országok polgárainak vízummentességének eljövetelét. Ami egyszerűen nem igaz: a most elfogadott törvény szerint ez akkor lesz valóság, ha a visszautasított vízumkérelmek száma 10 százalék alá csökken. Aki azonban egyetlen pillantást vet az amerikai vízumkérő lapra, az láthatja, annak kiértékelése teljes mértékben szubjektív, vagyis az amerikai külügyminisztérium a ,,széljárásnak" megfelelően alakíthatja az elutasítási arányt.

Másrészt Lantos önmagát leplezi le önellentmondó nyilatkozataival. Lantos azzal ,,nyugtatgatja" a ,,türelmetlen" magyarokat: ,,a 2001-es terrotámadás óta az Egyesült Államok biztonsági politikája teljesen megváltozott", holott köztudomásúan a magyarok azelőtt sem léphettek vízummentesen Amerika földjére. Lantos ezen kívül azt állítja, a vízummentesség biztosításához ,,Magyarországnak garantálnia kellene, hogy 10 millió lakosából egy sincs, aki bajt okozhat.

Ezt senki nem tudja megtenni..." Vajon ha az Egyesült Államok valóban hálával viszonozná azt, hogy a magyarok jelenleg Afganisztánban segédkeznek azon amerikai irányítású infrastruktúra fenntartásához, amelynek segítségével az országban esküvőket, kórházakat és mecseteket is bombáznak, valamint azért, mert kivették a részüket Irak megszállásában, miért ne vezethetne be a terrorizmust közismerten nem gyakorló magyarok esetében is ugyanolyan szűrést, mint a britek esetében, akik egyik polgára majdnem a cipőjében rejtett bombával röpített levegőbe egy utasszállító gépet?

A magyar nyilvánosság jó része azonban Tom Lantosnak nem csak az igazmondáshoz fűződő, nem túl erős viszonyát éppen úgy ismeri, mint emberjogi ,,elkötelezettségét". Már abból az időből is, amikor a véreskezű román kommunista kondukátornál, Ceausescunál vizitált feleségével, meg sem említve az erdélyi magyarok iszonytató kettős, vagyis kommunista és kisebbségi elnyomását.

Vagy pedig a közelmúltból, amikor nem zavarta - ellentétben Európa legnagyobb pártjával és az Európai Unióval szemben -, hogy Magyarországon tavaly ősszel megemlékezők szemét lőtték ki és vertek félholtra ártatlanokat, közöttük amerikai állampolgárokat. Azon biztonsági szolgálatok aktív támogatásával, amelyek közül nem egy a kormány, az MSZP és az SZDSZ nem hivatalos, de megbízásokkal agyonfizetett magánhadserege. Akik talán a jövő amerikai díszpolgárai címre pályázhatnak. Mind e mellett a Magyar Gárda tagjainak néhány hónap múlva érdemes tesztelniük ,,terroristagyanús listázásukat": hátha csak ismét blöfföl Lantos.

Lovas István


[Forrás: Magyar Nemzet]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: terroristagyanús, nyilatkozataival, ostorcsapásokkal, külügyminisztere, antidemokratikus, szemkilövetésen, posztkommunista, visszautasított, külügyminiszter, terrortámadások, belekapaszkodni, vízummentessége, állampolgárokat, elhatárolódásra, kőolajkincséért, magyarországnak, magyarországról, afganisztánban, vízummentesség, infrastruktúra, közvéleménnyel, proskribálandó, magyarországon, fenntartásához, magyarországot, szuverenitását, megkérdezettek, rácsimpaszkodó, kérlelhetetlen, legsúlyosabban, biztosításához, megszállásában, balliberálisok, magánhadserege, határolódjanak, kisgyerekeket, szállóigévé vált, világ érzett, vezető baloldali, magyarországi balliberálisok, terroristák bátor, ügyért áldozzák, millió iraki, felmérések szerint, unió polgárainak, megkérdezettek többsége, világ közvéleménye, közvéleménnyel ellentétesen, kormányok nagy, mind inkább, népek jóindulatára, képviselőház külügyi, MINDANNYIAN GÁRDISTÁK VAGYUNK, Egyesült Államokban, Susan Sontag, Egyesült Államok, Egyesült Államokat, Nagy-Britanniától Törökországig, Egyesült Államoknak, Magyar Gárdától, Péterfalvi Attila, Egyesült Államokba, Klux Klantól, Hogy Tom Lantos Magyarország, Magyar Gárda, Vona Gáborék, Magyar Gárdáját, Szabad Nép, Másrészt Lantos, Európai Unióval, Lovas István, Magyar Nemzet,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png ház  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Egy lelki imádság  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Fehér virág  Nem számIt  A kételkedés kezelése  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  s immár én is felragyogva, ért...  Hazára minden embernek szükség...  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Png virág  Facebookon kaptam  Png virág  Erdőn  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Éretlen vers  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Örülök, hogy látlak!  Reggel van  Akarat  Png kislány  Fekete-erdő desszert  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Adakozás  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szívem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  A kételkedés kezelése  Reménység és erő Krisztustól e...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Nagyi telefonál  Nevem  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Radikális szeretet  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kerüld el az evangélium örömén...  Sokan azt tartják  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szállóigévé vált, világ érzett, vezető baloldali, magyarországi balliberálisok, terroristák bátor, ügyért áldozzák, millió iraki, felmérések szerint, unió polgárainak, megkérdezettek többsége, világ közvéleménye, közvéleménnyel ellentétesen, kormányok nagy, mind inkább, népek jóindulatára, képviselőház külügyi, magyar belpolitikába, törvényesen bejegyzett, vastag magyar, amerikai pártok, odalátogató külügyminiszter, fehér faji, magyar politikai, ilyen kijelentések, politikai pártok, legsúlyosabban elítélte, amerikai politikust, proskribálandó gárdába, vezető magyar, rácsimpaszkodó kezeket, külügyi bizottság, jelzővel illetni, kommunista Szabad, világ minden, emberi jogok, antidemokratikus lépéseiben, térségben páratlan, szinte nulla, offshore-céges privatizálási, szervezett bűnözés, magyar közvéleménnyel, washingtoni vonalhoz, magyarok amerikai, többi posztkommunista, most elfogadott, visszautasított vízumkérelmek, amerikai vízumkérő, elutasítási arányt, 2001-es terrotámadás, magyarok azelőtt, vízummentesség biztosításához, magyarok jelenleg, országban esküvőket, részüket Irak, terrorizmust közismerten, britek esetében, cipőjében rejtett, utasszállító gépet, magyar nyilvánosság, igazmondáshoz fűződő, véreskezű román, erdélyi magyarok, jövő amerikai, terroristagyanús, nyilatkozataival, ostorcsapásokkal, külügyminisztere, antidemokratikus, szemkilövetésen, posztkommunista, visszautasított, külügyminiszter, terrortámadások, belekapaszkodni, vízummentessége, állampolgárokat, elhatárolódásra, kőolajkincséért, magyarországnak, magyarországról, afganisztánban, vízummentesség, infrastruktúra, közvéleménnyel, proskribálandó, magyarországon, fenntartásához, magyarországot, szuverenitását, megkérdezettek, rácsimpaszkodó, kérlelhetetlen, legsúlyosabban, biztosításához, megszállásában, balliberálisok, magánhadserege, határolódjanak, kisgyerekeket, vízumkérelmek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.